Data Warehouse

Saml virksomhedens data i et data warehouse og få det maksimale overblik og optimale vilkår for analyse og rapportering

Data warehouse for alle

Viteco er specialister i hurtigt at etablere et data warehouse, som giver det optimale grundlag for rapportering og analyse.

Data Warehousing har været en udbredt disciplin siden begyndelsen af 80’erne. I de seneste år har flere og flere virksomheder investeret i et eller flere data warehouses for at optimere rapporteringen generelt, samt kunne analysere og rapportere på tværs af de efterhånden mange systemer, der anvendes selv i små og mellemstore virksomheder.

Viteco har bygget et framework – faktum warehouse suite – som hurtigt kan etablere et data warehouse, der kan ligge til grund for rapportering på tværs af organisationen. Det betyder at et data warehouse ikke længere er forbeholdt store organisationer med store it-budgetter, men noget alle virksomheder, der har data drevne processer kan etablere og få gavn af.

Faktum® er bygget specifikt til Microsoft SQL Server, da det ofte er denne platform vores kunder har i forvejen, eller ønsker at anskaffe sig.

Hvis jeres virksomhed allerede har et data warehouse, som ikke fungerer optimalt, så har vi stor erfaring med at udskifte eller omskrive komponenterne, så både performance, datakvalitet, tilgængelighed og dokumentation øges.
Nogle af fordelene ved at etablere et data warehouse:
  • Mulighed for at sammenkoble data fra flere systemer og analysere på tværs i samme arbejdsgang
  • Bevare performance på kildesystemerne, da de ikke belastes ved rapportering og analyse
  • Datamaterialet indsnævres og struktureres, så rapportering bliver enklere, mere målrettet og lettere at forstå for forretningen
  • Øge datakvaliteten ved at tilpasse eller fjerne fejl eller mangler i data når de indlæses fra kildesystemet
  • Øge mulighederne for at gemme historikdata struktureret med henblik på fremtidige analyser
Hvordan etableres et data warehouse?

Processen for at etablere et data warehouse er ret simpel så snart det tekniske setup er på plads. Hos Viteco arbejder vi med udgangspunkt i Kimballs BI/DW lifecycle, som så dagens lys tilbage i midt 80’erne hvor hovedformålet er løbende at tilføre værdi til forretningen. Så i stedet for at fokusere på store og langvarige projekt-leverancer, så tager vi et område ad gangen og sikre løbende forankring og anvendelse i organisationen.

Vi har hjulpet en lang række virksomheder med at få et data warehouse i høj kvalitet på rekordtid.
Hvis din virksomhed allerede har et data warehouse, så kan vi også hjælpe med at få det ensrettet, optimeret og struktureret.

Peter Victor Wiese
Direktør & Partner
+45 53 78 72 42
frida_forsikring_logoTestimonials

På ganske få uger har Viteco leveret en løsning, som let og intuitivt giver overblik over FRIDA’s forretning.  Det kan siges kort – value for money – og en oplevelse af, at det er ikke helt umuligt for en mindre virksomhed som vores at få en skræddersyet og skalerbar BI-løsning til en overkommelig pris.

Finn Fabricius
CEO & Shareholder, Frida Forsikring
BRF_logo_testimonials

“Med Faktum Warehouse Suite forventer vi at spare over halvdelen af udviklingstiden, når nye dataintegrationer sættes igang.”

Dorte Lindfors
Projektleder, BRF Kredit A/S
LB Forsikring_1

Ved en koncentreret og velforberedt indsats har Viteco gjort os i stand til på kort tid at modellere en dimensionel model på en SQL-server og opbygge rapporter.

Vi har kort sagt lært rigtig meget på kort tid gennem en koncentreret og fokuseret række af workshops.

 

Jens Vestergård
Aktuar og BI-ansvarlig, LB Forsikring