BI –  Analyse og Rapportering 

Business Intelligence giver dig overblik

Business Intelligence er et af de stærkeste værktøjer, der nogensinde har eksisteret, til at styre og optimere en virksomhed og til at implementere strategi. Kombineret med god ledelse og eksekvering kan det bringe dig i en meget eksklusiv liga.

For mange starter rejsen med at skabe transparens og overblik, før den går videre mod at arbejde med at skabe bedre beslutninger på alle niveauer.  Værdien kommer hvergang beslutningskvaliteten øges i én beslutning, så hvis man forbedrer de 10.000-vis af beslutninger, der tages i frontlinien hver dag, skaber det ofte meget stor værdi – forudsat det forankres via samarbejde og inddragelse.

Man skal kunne agere ud fra informationen, så hvis man kan se at kassationsprocenten er høj, skal man direkte kunne gå videre til at identificere hvor og hvorfor problemet opstår, og få stillet den nødvendige information til rådighed for at gøre noget ved problemet. Fra de mange løsninger vi har etableret gennem årene, er læren at en løsning skal allerede når den designes være fokuseret på, hvordan den opnåede indsigt omsættes til handling og værdi, ellers sker det ikke.

Gennem de senere år er muligheden for at avanceret analyse – machine learning og artificial intelligence – blevet meget lettere tilgængeligt, og avancerede analyser og modeller til fx at reducere kundeafgang (Churn) kan bruges til at agere efter af personer uden dyb statistisk viden.

Uanset om man kalder det machine learning, AI, analytics eller som vi gør – Business Intelligence – så bliver mulighederne for at skabe resultater stadig bedre og nemmere.

Er du i tvivl eller vil du bare ud over stepperne i en fart?

 

Mange er usikre overfor at investere i Business Intelligence. Nogle fordi det er svært at tro på løfterne om, hvor stor forskel det gør, andre fordi de tidligere har oplevet projekter, der aldrig leverede.

Det har vi taget til efterretning, og har derfor designet et forløb, der henover 4 uger kan afklare din usikkerhed. Den første uge går med at etablere din løsning, hvorefter du har 3 uger at bruge den i, og se hvor meget overblik, fakta og indsigt du kan få.

Det er ikke en POC (Proof of Concept) – som du måske har prøvet tidligere – med lang beslutningsproces og rigide regler, men en regulær løsning bygget til dig, efter dit behov på dine data. Efter de 4 uger evaluerer vi forløbet, og finder ud af hvordan du kommer videre – uanset hvilken vej du ønsker at gå.

Vores team står klar til at hjælpe dig

Det kan være svært at skaffe folk indenfor Business Intelligence, eller det kan være et aktivt valg at forlænge eller at supplere organisationen med eksterne. Menneskene i vores supportteam har hver især erfaringer du kan bygge på, og har derudover mulighed for at trække på kollegaer når en problemstilling kræver det.

Vi arbejder både med nøglefærdige ydelser, hvor Viteco leverer den fulde løsning og forvalter den bagefter og i samarbejder, hvor vi supplerer dine interne ressourcer både når der er ekstra pres på, behov for faglig sparring eller delvis outsourcing af opgaverne. Vi har både kunder, der har overladt driften til os, og nogle der selv varetager driften, hvor Viteco så til gengæld løser de periodiske udviklingsopgaver.

Hos os bygger problemløsning på dialog og samarbejde – vi glæder os til at arbejde sammen med dig.

Data Warehouse gør din data parat til digitalisering

For os i Viteco betyder et Data Warehouse ”one stop shopping” for dine data. Nogle taler om ”data lakes”, big data, noSQL – for os er hypen ikke så vigtig, det handler om at du får overblik og nem adgang til din data. Et Data Warehouse kan både omfatte strukturerede data som finansielle data, transaktioner, CRM-data og mindre strukturerede eller ustrukturerede data, fx streaming og sensor data.

Måske har du brug for at kunne følge din forretning fra dag til dag eller oftere? Eller mangler du overblik over de kunder og processer på tværs af systemer, fx at få kombineret indsigt i salget fra salgsaktiviteter, kampagner, logistik, kundetilfredshed eller økonomi? Så vil du formentlig have gavn af et Data Warehouse.

Et Data Warehouse er en fælles indgang til dine analytiske data, hvor kvaliteten er kendt og indholdet beskrevet.

Rapportering og analyse

 

 

Power BI

Microsofts populære værktøj, som efterhånden bliver brugt alle steder.

En del af vores kunder har taget værktøjet til sig, og bruger det flittigt til adhoc rapportering og grafisk præsentation af data på deres Microsoft 365 platform.

Det kan vi selvfølgelig også hjælpe med.

 

Yellowfin

Yellowfin er udviklet til større organisationer, som ønsker at have 100% styr på deres rapportering. Produktet har en intuitiv og prisvindende brugergrænseflade og det er nemt at komme i gang.

Vi har mange glade kunder, som bruger Yellowfin til rapportering og dataanalyse.

 

Tableau

Med Tableau får du et absolut top-værktøj til datavisualisering og analyse. Produktet bliver brugt i mange danske virksomheder, men det kan også være svært at komme i gang. 

Hvis du vil prøve Tableau af, så tag fat i os. 

 

Loading...