Data Warehouse

Data Warehouse gør din data parat til digitalisering

For os i Viteco betyder et Data Warehouse ”one stop shopping” for dine data. Nogle taler om ”data lakes”, big data, noSQL – for os er hypen ikke så vigtig, det handler om at du får overblik og nem adgang til din data. Et Data Warehouse kan både omfatte strukturerede data som finansielle data, transaktioner, CRM-data og mindre strukturerede eller ustrukturerede data, fx streaming og sensor data.

Måske har du brug for at kunne følge din forretning fra dag til dag eller oftere? Eller mangler du overblik over de kunder og processer på tværs af systemer, fx at få kombineret indsigt i salget fra salgsaktiviteter, kampagner, logistik, kundetilfredshed eller økonomi? Så vil du formentlig have gavn af et Data Warehouse.

Et Data Warehouse er en fælles indgang til dine analytiske data, hvor kvaliteten er kendt og indholdet beskrevet.

Fremtiden er her allerede

Hvis en virksomhed ønsker at bruge sine data aktivt, så kan det være nødvendigt at kombinere teknologier og arkitekturer for at få sin business case til at hænge sammen.

Den øgede efterspørgsel i organisationerne efter data kræver ofte, at der etableres en dataplatform der er mere dynamisk så data nemt kan tilgås og dataanalytikerne kan imødekomme forretningens krav om time-to-market.

En data warehouse løsning, hvor vaskede og modellerede data kan tilgås, vil med fordel kunne kombineres med en data lake platform, hvor både strukturede og ustrukturede data håndteres og kan bruges af analytikere til ad-hoc rapportering og avancerede analyse som f.eks. data mining og machine learning. Dette kan være en måde at nedbringe bruge af manuelle udtræk fra forskellige platforme fordi man ved at samle data og bruge effektive værktøjer kan skabe de rapporter og analyser, som ikke nødvendgivis bør indgå i en kube eller i et data warehouse.

Tegningen tager udgangspunkt i GARTNERS anbefaling til fremtidens arkitektur, hvor behovet for hurtig tilgang til alle virksomhedens data er stigende, og hvor mængden af dataintegrationer holdes til et minium.

Vitecos Data Suite understøtter fremtidens dataplatforme, så din virksomhed hurtigt kan aktivere data og stille dem til rådighed i organisationen, samtidig med at der opretholdes god governance og en rød tråd gennem hele løsningen.

Vores team står klar til at hjælpe dig

Det kan være svært at skaffe folk indenfor Business Intelligence, eller det kan være et aktivt valg at forlænge eller at supplere organisationen med eksterne. Menneskene i vores supportteam har hver især erfaringer du kan bygge på, og har derudover mulighed for at trække på kollegaer når en problemstilling kræver det.

Vi arbejder både med nøglefærdige ydelser, hvor Viteco leverer den fulde løsning og forvalter den bagefter og i samarbejder, hvor vi supplerer dine interne ressourcer både når der er ekstra pres på, behov for faglig sparring eller delvis outsourcing af opgaverne. Vi har både kunder, der har overladt driften til os, og nogle der selv varetager driften, hvor Viteco så til gengæld løser de periodiske udviklingsopgaver.

Hos os bygger problemløsning på dialog og samarbejde – vi glæder os til at arbejde sammen med dig.

Data Analytics på den store klinge med verdens hurtigste SQL Database

Hvis din virksomhed arbejder med større datamængder og behovet for avanceret analyse presser på, så har vi god erfaring med analytiske databaser, som er gearet til det. 

Analytiske (kolonnebaserede) SQL databaser kræver ikke samme optimering som traditionelle SQL databaser, når der skal laves avancerede forespørgsler på store datamængder. Derfor anbefaler vi vores kunder at se i den retning, når datamængderne rammer en vis størrelse.  At skifte en traditionel SQL database ud med en analytisk database kan redde din business case, og det behøver ikke være dyrt. Det er trods alt “kun” tabeller og kolonner. 

Viteco er certificeret EXASOL Professional, og kan hjælpe dig i gang med verdens hurtigste (målt på pris/performance) analytiske SQL database.

 Læse mere om EXASOL her

 

Vil du vide mere, så skriv en mail til os

Loading...